pátek 26. prosince 2014

Vítejte v Síti

  4. 9. 2012
How copyright enforcement robots killed the Hugo Awards
Why we need serious reform of the copyright takedown process.
Tak je to tady. Vítejte v Síti. Asi mají pravdu ti prozíravější, kteří volají po vybudování paralelního internetu mimo kontrolu šílených amerických censorů.


Nejsmutnější je, že se už v podstatě nikdo nepozastaví nad tím jak nějaká neprůhledná instituce rozhoduje o tom, co je a co není přípustné a místo toho diskutují převážně o nastavení "přísnosti" těchto automatických censorů. Navíc rozhodování mají v "rukách" programy bez možnosti korekce člověkem.

Existují i další formy manipulace s přístupem k informacím. Pokud jste uživatelé internetového připojení např. od Telefonicy, tak Vám internet censuruje jakási britská organizace. Údajně je to zaměřené proti dětské pornografii. Ale věřte tomu... Jakmile nějaká (a navíc nikým nevolená a nekontrolovaná) instituce může rozhodovat o tom, co se smíte dovědět a co ne, tak je to hodně zlé... A tak to už funguje.

Mám mj. osobní negativní zkušenost s Google (Youtube), kde mi označili záznamy z promoce syna jako porušení autorských práv a není žádný způsob, jak se bránit. Záměrně blokují možnost jakékoli komunikace. Podrobněji: https://plus.google.com/u/0/109470821114920480313/posts/5RxVmDp3Qe5

Žádné komentáře:

Okomentovat